Chapeau Business 15/01

Smurfit Kappa Roermond Papier

Donderdag 15 januari 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl. Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor.  In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: 
Smurfit Kappa Roermond Papier

Elk jaar produceert Smurfit Kappa Roermond Papier zo’n 600.000 ton papier voor de golfkartonindustrie. De grondstof voor dit nieuwe papier bestaat voor 100% uit oudpapier, afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en Scandinavië. “Hier in Limburg zitten we in het hart van Europa.” 

Drie papiermachines –  met een lengte van zo’n 100 meter – transformeren balen oudpapier tot gigantische rollen nieuw papier. “Elk jaar hebben we ruim één miljoen balen oudpapier nodig”, licht Jo Cox, Algemeen Directeur van Smurfit Kappa Roermond Papier, toe. “Een enorme hoeveelheid die we niet alleen in Nederland inkopen maar ook in de omringende landen. Minstens zo belangrijk is de ligging voor de afzet van ons papier: in Limburg zitten we in het centrum van Europa.”

Diezelfde, centrale ligging maakt de Roermondse vestiging van Smurfit Kappa een aantrekkelijke locatie voor internationale vergaderingen. “Dit komt voornamelijk door de centrale ligging van Roermond binnen de papierdivisie van de Smurfit Kappa Group. We hebben een goede bereikbaarheid voor onze gasten via weg, spoor en lucht. Dat laatste door de aanwezigheid van meerdere internationale luchthavens in de regio.”

Wilt u meer lezen over Smurfit Kappa Roermond Papier en de missie van Connect Limburg, klik dan hier.

Smurfit Kappa Logo

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!