Chapeau Business 08/01

Designer Outlet Roermond

Donderdag 8 januari 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl. Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor.  In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: 
Designer Outlet Roermond

Sinds de opening, stapelt het Designer Outlet Center in Roermond succes op succes. Inmiddels bezoeken jaarlijks zo’n 5 miljoen gasten het Roermondse ‘merkendorp’. ‟Een bezoek aan het Designer Outlet Roermond is een totaalbeleving”, aldus algemeen directeur Marc Bauwens. ‟Die begint bij een goede bereikbaarheid en een gevarieerde merkenportefeuille.” 

Bereikbaarheid & bevolkingsdichtheid

Het principe van een Designer Outlet is pas eind vorige eeuw overgewaaid van Amerika naar Europa. Het succes van een Designer Outlet begint volgens Marc Bauwens bij de juiste condities. ‟Een Designer Outlet kan alleen slagen in een dichtbevolkt en goed bereikbaar gebied. We weten dat de gemiddelde bezoeker maximaal anderhalf uur wil reizen. Bereikbaarheid – ingegeven door de hoeveelheid en de kwaliteit van autowegen – bepaalt dus in grote mate ons bezoekerspotentieel.”

In Roermond zit het volgens Marc Bauwens met die ligging en bereikbaarheid wel goed. ‟Door de grensligging was en is Roermond voor ons een ideale locatie. Alleen al in het Duitse grensgebied wonen 21,5 miljoen mensen, die – door de perfecte verbinding van autowegen – snel en eenvoudig naar ons toe kunnen komen. Bovendien is het hier toegestaan om op zondagen geopend te zijn; een absolute must voor ons.”

Wilt u meer lezen over Designer Outlet Roermond en de missie van Connect Limburg, klik dan hier.

Dor Logo

Lees ook