Chapeau Business 01/01

Maastricht University

Donderdag 1 januari 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl. Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor.  In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Maastricht University. 

De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en is met haar ruim 16.000 studenten en ruim 4.000 medewerkers nog steeds groeiende. De universiteit kent drie belangrijke functies: onderwijs, (interdisciplinair) onderzoek en valorisatie.

Onderwijs en onderzoek van de UM is voornamelijk georganiseerd op basis van faculteiten. “Doordat we een jonge universiteit zijn”, licht Luc Soete toe, “hebben we ook een relatief modern onderwijsaanbod.  We onderscheiden de faculteiten Arts & Social Sciences, Business & Economics, Health, Medicine & Life Sciences, Humanities & Sciences, Law en Psychology & Neuroscience.“

Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke kernfunctie van een Universiteit. Luc Soete: “Kennis van de UM wordt aangewend om de samenleving te dienen en gezond te houden. Onderzoekers in Maastricht werken daarom multidisciplinair samen aan internationale vraagstukken. Thema's die van belang zijn voor de samenleving van vandaag en morgen. Een aantal van onze onderzoeksinstituten hebben een sterke internationale reputatie opgebouwd.  Denk aan Carim (cardiovasculaire ziektes), CAPHRI (toekomst van de gezondheidszorg), NUTRIM (gezondheid en voeding) en GROW (neurochirurgie en oncologie).

Wilt u meer lezen over Maastricht University en de missie van Connect Limburg, klik dan hier.

Maasuni Logo

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!