Tentoonstelling over André Rieu in Maastricht

'Liefde voor detail'

Woensdag 17 december 2014


Komende zomer zal er voor het eerst een tentoonstelling te zien zijn over André Rieu, en wel in het Museum aan het Vrijthof in Maastricht.  Onder de titel ‘Liefde voor detail’ zal er aandacht worden besteed aan de manier waarop de muziek wordt uitgezocht en vertaald door André Rieu en zijn Strauss-orkest. Het museum noemt dat het ‘muzikale maakproces’.

Verder is er aandacht voor de kostuums, de decors, de attributen. En tenslotte worden ook de wereldwijde tournees uitgebeeld, met daarbij de verschillende sets en de hele logistiek. Er wordt ook een brochure gemaakt waarin de expositie wordt toegelicht.

De tentoonstelling wordt samengesteld in samenspraak met de familie Rieu.  De opening is enkele dagen voor het eerste Vrijthof-concert 2015 voorzien. 

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!