Poort naar het Zuiden 24/12

Sjinkerij de Bóbbel

Woensdag 24 december 2014


Met de sfeer van weleer, houten lambriseringen en banken, wit zand op de houten vloer, obers in keurig uniform en het geheel in een mengeling van “oud bruin” en Jugendstil, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan in Sjinkerij de Bóbbel!

Sjinkerij de Bóbbel is een praathuis. Het ontbreken van muziek is één van de pijlers; het geroezemoes van de gasten is onze muziek. Zo ontstaat een proeflokaal waar u kunt genieten van een lunch, een gezellige borrel, of gewoon de krant lezen onder het genot van een kop koffie. De ene keer in drukte en bedrijvigheid, de andere keer in alle rust en stilte. Maar altijd met de juiste sfeer waarin men elkaar kan ontmoeten en bijpraten. Dit gegeven bepaalt al decenia lang het succes van Sjinkerij de Bóbbel.

‘De Bóbbel’ staat bekend voor op-en-top gastheerschap; stijlvolle bediening en toch gemoedelijk; produkten van topkwaliteit waaronder bijvoorbeeld alle beschikbare bieren van Brand van de tap, een keur van wijnen verkrijgbaar per glas.

Ook onze koffie is bijzonder! Deze unieke Bóbbelmelange wordt door koffiebranderij Blanche Dael, iedere dag vers gebrand.

Tevens worden sinds oudsher in de Bóbbel een aantal huisborrels gemaakt; steeds met brandewijn als basis zorgen diverse toevoegingen voor uiteenlopende smaken: Een Bitter Bobbelke: het recept ervan wordt angstvallig geheim gehouden, maar wel kunnen we verklappen dat het gemaakt wordt door toevoegingen van oa. Angostura Esprit en Triple Sec. De smaak ervan is bitter-zoet. Het Bitter Bobbelke één van de vier originele huisdrankjes en tegelijkertijd het meest bekende. Naast het ‘Bobbelke’ serveren we ook een zoete; de Schieveleer en een kruidige; de Geleujetige. En sinds eind 2011 serveren we ook weer het Grampeer’s Gouweke, waarvan het recept na bijna 20 jaar weer nieuw leven is ingeblazen. Hiermee is het oorspronkelijke viertal weer compleet!

In de zomer serveren we nu ook een sour. Naar amerikaans recept gebruiken we nu het Bitter Bóbbelke als basis voor een frisse cocktail. U moet het geproefd hebben!!

Sjinkerij de Bóbbel
Wolfstraat 32
6211 GN Maastricht
T: 043-3217413

Lees ook