Philharmonie zuidnederland

Nieuwjaarsconcert met Suzan Seegers

Woensdag 17 december 2014

Traditiegetrouw luidt philharmonie zuidnederland het nieuwe jaar in met een aantal sprankelende concerten. In Limburg start het orkest op zaterdag 3 januari in Theater aan het Vrijthof te Maastricht (aanvang 20.00 uur)  en reist vervolgens op zondag 4 januari naar Stadsschouwburg Sittard-Geleen (14.30 uur), donderdag 8 januari naar  Theater Heerlen (20.00 uur) en zaterdag 10 januari naar TheaterHotel de Oranjerie in Roermond (20.00 uur). 

Onder leiding van Ulrich Windfuhr luidt Musical Award-winnares Suzan Seegers het nieuwe jaar in met gevoelige liedjes in dialect, waaronder een liedje van Toon Hermans dat ze bij deze gelegenheid voor het eerst met orkest brengt. De jonge pianist Wouter trakteert op de Fantasie voor Hongaarse volksmelodieën van Franz Liszt. Uiteraard worden deze klanken omlijst door walsen en polka’s van de familie Strauss. Want een begin zonder Weense wals is nu eenmaal geen goed begin!

De nieuwjaarsconcerten van philharmonie zuidnederland zijn niet alleen een walsende begeleiding van goede voornemens en een zinderend festijn van klinkend vuurwerk, de muzikale aftrap van het nieuwe jaar is ook de gelegenheid om te laten zien en horen waar het orkest voor staat. 

Suzan Seegers


Kijk voor meer informatie op: www.philharmoniezuidnederland.nl 

 

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!