Jaar van de mijnen

Start met spectaculaire vuurwerkvoorstelling

Donderdag 18 december 2014


Met twee speciale voorstellingen is het jaar van de mijnen op woensdag 17 december van start gegaan. Het themajaar M2015 is voor iedereen die een band heeft met de mijnstreek. De officiële start vond gisteren plaats op het Heerlense schouwburgplein, waar eurocommissaris en Heerlenaar Frans Timmermans het jaar opende.

Het officiële openingsmoment vond plaats om 19.00 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein met een gratis toegankelijk openluchtspektakel van het Franse gezelschap Les Commandos Percu. Met Le Concert de Feu creëerde het gezelschap een uniek moment dat, met gebruik van percussie, vuur en vuurwerk, de kracht en de trots van de mijnstreek verbeeldde. 

Foto's: Luc Hommes

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!