Ironman naar Limburg

Grootste duursportevenement ter wereld

Maandag 22 december 2014

Een van de grootste duursportevenementen ter wereld komt naar Limburg. Ironman zal voor de eerste keer in Nederland gehouden worden. De provincie en de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Valkenburg hebben de handen ineengeslagen om de wedstrijd mogelijk te maken. Eerder werd al duidelijk dat de Ironman triatlon 2 augustus 2015 in Maastricht plaatsvindt. Nu is bekend gemaakt dat ook in 2016 en 2017 de Ironman triatlon naar Maastricht komt.

De organisatie heeft Limburg gekozen vanwege de internationale ligging, de goede bereikbaarheid en het feit dat triatlon in Nederland, België en Duitsland populair is.  De deelnemers moeten bijna vier kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon lopen. Het parcours ligt in en rond Maastricht: zwemmen in de Maas en fietsen en hardlopen in het Heuvelland.