Eet meer Limburg!

Lokale producten zijn populair

Donderdag 4 december 2014


Lokale producten zijn populair. Ze weerspiegelen de veelzijdigheid van het platteland en zijn daarom uniek. Met meer dan 170 hoeveproducenten kent Belgisch Limburg een ruim assortiment van honderden hoeveproducten. Maar ook streekeigen bieren, gebak en koekjes, likeuren en jenevers. De provincie B. Limburg vindt dat de eindejaarsperiode een uitgelezen kans is om hoeve- en streekgerechten onder de aandacht te brengen. Samen met de Hotelschool Hasselt en 20 ambassadeurs, werd een feestmenu samengesteld om iedereen aan te moedigen tijdens de feestdagen een gerecht van eigen bodem klaar te maken, zeggen gedeputeerde Inge Moors en directeur Liesbet Beyen. Wij proefden van 'varkenshaasje, sausje van Achelse blauwe kaas, champignons uit Kanne, savooikool en zalfje van pastinaak', naast Voerense forel gevuld met tuinkruiden, krokant gebakken schorseneer en sausje van waterkers'. De meeste producten zijn verkrijgbaar via PUUR Limburgs.

Tekst en foto's: Jempi Welkenhuyzen / Raymond Polus