Château Palmer

Gedenkwaardig wijnhuis

Woensdag 17 december 2014

La Source 2014 085

Het beroemde huis Château Palmer in de Bordeaux, meer bepaald Margaux, zette een aantal prachtige jaargangen rood op tafel van sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois in Lanaken. We gingen zelfs terug tot 1985 met een nog altijd krachtige, frisse wijn. Terwijl er ook de witte wijn van het huis werd geschonken, een zeldzaamheid omdat er dermate weinig van geproduceerd wordt, dat deze niet buiten het kasteel te koop wordt aangeboden. De Belgische importeur Vinifera had dat klaargespeeld.

Christopher Myers van Château Palmer gaf aan dat dit gedenkwaardige wijnhuis net als de andere grote namen in de Bordeaux nu de wereldmarkt opnieuw aan het verkennen zijn, nu de Chinese regering het importeren van dure wijnen lastiger heeft gemaakt. Dat geeft voor de Europese liefhebbers hoop, want door de vraag uit China waren de prijzen voor de echte toppers uit de Bordeaux volledig uit het lood geraakt.

De wijnen van Château Palmer in combinatie met de gerechten van chef Ralf Berendsen waren in ieder geval een perfecte combinatie. 


Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!