Roadtrip

De nieuwe blog van Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden

Auteur: Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden
Zondag 21 december 2014


Ze zet zich in voor goede doelen, is een voetbalvrouw, een voetbalzus, de dochter van een bekende Maastrichtse ondernemer en reisde samen met haar familie al de hele wereld over. Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden woont dan wel in Berlijn, ze draagt het zuiden - met name Maastricht - nog steeds een warm hart toe. En dat zal ze laten zien ook, door regelmatig te bloggen voor Chapeau over haar bruisende leven.


“Mijn road trip Berlijn-Maastricht met de twee kids kon beginnen.  Ik had twee flinke koffers ingepakt en een auto afgeladen vol met Oui kleding voor mijn  pop-up store in Maastricht. Niet te vergeten:  broodjes, snoep en drankjes voor de kinderen. Het zou een lange reis worden.                            

Het was de eerste keer dat ik in mijn eentje de autoreis maakte van Berlijn naar Maastricht. Zes uur rijden: best spannend. De gedachte dat we straks in Maastricht warm zouden worden verwelkomd hielp. Mijn moeder zorgt er namelijk altijd voor dat we gelijk aan tafel kunnen schuiven voor ‘iets lekkers van Maastricht’. Dingen die we missen in Berlijn, zoals roggebrood, bloedworst en voor de kinderen pindakaas en hagelslag. Want waar we ook wonen, we blijven echte Bourgondiërs.                                                                           

Eindelijk aangekomen in Maastricht stond er zoals verwacht een heerlijk glaasje prosecco met wat lekkers klaar. Echter, zoveel tijd had ik niet. Ik moest alweer in de startblokken om mijn eigen pop-up store te openen. Samen met mijn vriendin en familie hadden we alles opgezet, van A tot Z. Met zijn allen hebben we drie jaar lang kleding gespaard, die we vervolgens in de winkel gingen verkopen. We wilden er een leuke ervaring van maken, maar het ook verbinden aan een goed doel. Dat werd Unicef.                        

Het liep storm in de winkel. En wát was het een geweldige ervaring. Met relaxte Ibiza muziek, een lekker geurende winkel, enthousiaste mensen over de vloer en een goede opbrengst voor Unicef. Ik ben nog steeds voldaan en vastberaden om dit concept door te zetten. Waarschijnlijk in Berlijn of Amsterdam. Of misschien wel nog een keer in Maastricht. Het was zo leuk om bekenden, vrienden, mijn broers en ook hun vrouwen de winkel te zien binnenwandelen!                                                                                          

Ondertussen ging het gewone leven met de kids ook door. Ze hadden zwemles en judoles bij mijn ouders. Wat fijn was: toen ik in de zaak stond, of even ‘zoals vroeger’ lekker de stad in dook om te genieten van Maastricht, zorgden zij voor de kinderen.                                    

Het avontuur in Maastricht ging snel voorbij. De reis zette zich nu voort richting Antwerpen, voor de veertigste verjaardag van mijn broer (Martijn). Ik heb nu iemand bij me om op de kids te letten want deze speciale lunch is helaas niet voor de kleintjes. Voor zijn verjaardag koos mijn broer restaurant The Jane. Wat een super locatie! Het interieur van Piet Boon in zo’n sfeervolle mix van oud en modern. Zo is er in de kelder een donker ingerichte wijnkelder met overal dj discs.  Zelfs op de wc is het een stijlvolle bedoening met Aesop zeep en handcrème.

Alleen het interieur al maakte me happy, laat staan het eten, waar we nog mee moesten beginnen. Het idee dat we samen met de familie zijn is heel fijn. Maar toch mis ik dan John (mijn man) op zo’n momenten. Hij kan er wegens verplichtingen helaas niet altijd bij zijn. Het liefste deel ik alles met hem. Gelukkig is het maar voor even. Mijn gedachten werden onderbroken door mijn broer. Hij gaf een warme en gemeende toespraak. Als start van deze bijzondere verjaardagslunch werd ons een fles champagne aangeboden door John vanuit Berlijn. Het eten was ongelofelijk goed. Zoveel verschillende smaken en het eten was pure kunst! Die Michelinster hebben ze dubbel en dik verdiend. Deze dag kon niet meer stuk.

Na die fijne lunch bleven we nog twee dagen in Antwerpen. Om met elkaar te genieten van overheerlijke restaurantjes en adembenemende boetiekjes. Helaas komt aan alles een eind. Ook aan dit gezellige familie-uitje naar Antwerpen. Toch ging ik nog eerst even langs Maastricht, voordat de terugreis naar Berlijn begon. Ik wilde nog wat hapjes eten bij mijn favoriete restaurants, waaronder Gio’s en Kobe.                                                          

In de auto richting Berlijn dacht ik na over onze heerlijk roadtrip. Ik moest terug want John heeft een hekel aan alleen zijn. En de kids en ik missen hem uiteraard ook. Maar o, wat hou ik van Maastricht! Het lijkt echt op een stukje Frankrijk, maar dan in Nederland. Ik dacht aan de zomer en aan de heerlijke terrasjes. Maar ook aan de winter en de betoverende decoraties op het Onze Lieve Vrouwenplein. En niet te vergeten: die gezellige open haard bij mijn ouders thuis. Wat ga ik die missen! Maar van de andere kant: nu ik weet dat het rijden zo makkelijk gaat, kan ik toch best wel mijn roadtrip richting Maastricht vaker doen?…'


Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden

 

Wil jij reageren op het blog van Charlotte-Sophie? Stuur dan een mail met je reactie naar info@chapeaumagazine.com

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen