Slotconcerten van Rowwen Hèze

in America

Maandag 10 november 2014


America (bij Horst) stond het afgelopen weekend weer op z’n kop. Er wonen normaal zo’n 2.000 mensen maar van vrijdag tot zondag kwamen in totaal 22.000 mensen naar het Noord-Limburgse dorpje. Dat kwam door ‘de trots van America’,  de band Rowwen Hèze, die er de jaarlijkse ‘slotconcerten’ verzorgde voor een grote, uitverkochte tent. Het was eigenlijk een half dorp dat was opgebouwd om alle bezoekers te ontvangen en te plezieren.

De band knalde er weer flink tegenaan, alleen op zondagmiddag deden ze het wat rustiger, toen was het familiedag. Dan wordt er ook niet met bier gegooid.

2014 was voor Rowwen Hèze weer een goed jaar, zei bandleider Jack Poels. „Het is overal wel wat minder door de crisis, maar wij mogen toch niet mopperen. We worden nog overal gevraagd. Maar we blijven ons ook steeds vernieuwen, dat is wel nodig.”

Foto's: Frits Widdershoven