Première De/Die/The FLEDERMOUSE

Opera Zuid

Auteur: Britt Schrijvers
Dinsdag 18 november 2014


Afgelopen vrijdag vond in het theater aan het Vrijthof de première van De Fledermouse plaats, geproduceerd door Opera Zuid.  De opera, geschreven door Johan Strauss jr., is in een modern jasje gestopt. In het concept van de regisseurs Daniel van Klaveren en Miranda van Kralingen wordt het gebruik van sociale media, de vaak daaruit voortvloeiende non communicatie en de zoektocht naar een spannender leven, tegen het licht gehouden.

"Smartphones lijken vandaag de dag belangrijker te zijn dan menselijke contacten. Om dit onderwerp, dat iedere leeftijdsgroep aanspreekt, een internationaal karakter te geven, wordt die Fledermouse in het engels gezongen met boventiteling in het Nederlands. Dankzij de oude vertrouwde muziek van Strauss, gespeeld door Philharmonie Zuidnederland onder leiding van Ivan Meylemans, en de jonge talenten die de kracht van deze operette willen doorgeven aan de volgende generaties is deze ‘Fledermouse’ van Opera Zuid een cocktail van heden, verleden en toekomst."

Na de voorstelling vond voor genodigden en de cast van de opera een nazit plaats. Hier werd onder het genot van een hapje en drankje uitvoerig nagepraat over de moderne insteek van de operette, en de prachtige vertolking van Rosalinde en Eisenstein door Kim Savelsbergh en Willem de Vries. Bekijk hier het fotoverslag van de nazit.

Kijk voor meer informatie over de cast, het speelprogramma en tickets op: www.operazuid.nl


Foto's: Frits Widdershoven