Poort naar het Zuiden 05/11

Sauter Wijnen

Woensdag 5 november 2014


Traditie en moderne inzichten vormen een ideale combinatie

Wanneer u de sfeervolle en eigentijdse accommodatie in Maastricht bezoekt stapt u midden in een wonderbaarlijke en rijke wijnwereld. Met een schat aan goede en goed betaalbare wijnen. Ook op deze website is dat het geval. U zult het ongetwijfeld niet direct associëren met een start die bijna 110 jaar geleden plaats vond in de Maastrichtse Gubbelstraat. Toen nog Rue des Gobelins geheten.

De basis van het huidige Sauter Wijnen werd dus al heel lang geleden gelegd. Na de periode (1904 tot 1970) van August Sauter (de stichter) en Jules Sauter (de reputatiebouwer) kreeg het bedrijf onder leiding van Erik Sauter steeds meer de uitstraling en de omvang zoals die vandaag de dag aan de orde is. Momenteel is het bedrijf in eigendom van een driemanschap: Erik Sauter, Guido Quaden en Ralph Habets. Een gelukkige en geslaagde combinatie van jarenlange ervaring en gefundeerde deskundigheid met jeugdig elan, verfrissende dynamiek en een niet te stuiten ambitie om het nog beter te doen.


De nestor onder de Nederlandse wijnschrijvers, Hubrecht Duijker schreef onlangs als volgt over Erik Sauter. "Weinig importeurs hebben zo'n indrukwekkende staat van dienst als Erik Sauter. Na universitaire leerperiodes in zowel Bordeaux als Trier trad hij anno 1964 in dienst bij de familiefirma Sauter's Wijnkelders te Maastricht. Zes jaar later kreeg hij de algehele leiding. Naast zijn drukke bestaan als importeur werd hij ook wijnmaker en administrateur van Château Carcanieux in de Médoc, mede-eigenaar en wijnmaker van Domaine Mondivin in Hongarije, vertaler van een Frans standaardwerk over wijnproeven, wijnconsulent, bestuurslid van de Académie Internationale du Vin en wijncolumnist."

Guido Quaden en Ralph Habets hebben ondanks hun nog jeugdige leeftijd al een behoorlijke staat van dienst binnen Sauter Wijnen. Guido Quaden startte zijn Sauter-carrière elf jaar geleden in een financiële functie en is de laatste vijf jaar verantwoordelijk voor het management van Sauter Wijnen. Ralph Habets begon dertien jaar geleden op de binnendienst en is al enkele jaren actief als wijnadviseur voor de horeca en wijnhandel. Beiden zijn definitief geraakt door het wijnvirus en hun belangstelling voor de echt goede, karaktervolle wijn en alles er omheen is zeer groot. Ze vinden in Erik Sauter een begenadigd leermeester.

Wijnliefhebbers, kwaliteitsbewuste restaurateurs, de betere cafés, de zelfstandige wijnvakhandel en bedrijven behoren tot de vaste klantenkring van Sauter Wijnen. De loyaliteit van de klanten is opvallend groot en gaat vaak over van generatie op generatie, zoals dit ook gebeurt met onze allerbeste wijnmakers.

De goed gedocumenteerde en geïllustreerde publicaties van Sauter Wijnen hebben binnen het Nederlandse wijnlandschap een ijzersterke reputatie. Het informatieve gehalte is hoog en het helpt niet alleen de ware wijnliefhebber, maar ook de professional bij het maken van een verantwoorde wijnkeuze.

Het assortiment is een signatuur van bijna 110 jaar ervaring in het importeren van wijn. De wijnen van een groot aantal wijnmakers worden al tientallen jaren door Sauter Wijnen geïmporteerd. Van oudsher zijn de wijnen overwegend van Franse afkomst. De laatste jaren is er ook een indrukwekkende portfolio opgebouwd met wijnen uit Spanje, Italië, Oostenrijk en de zogenaamde nieuwe wereld. Betaalbaar of kostbaar, telkens staan authenticiteit en kwaliteit centraal.

115
Sauter Wijnen | Maastricht 
Sauter Wijnen | Bussum 
Sauter Wijnen | Velp/Arnhem 
Sauter Wijnen | Hilversum 
Sauter Wijnen | Zeist

Adres
Withuisveld 16 A
6226 NV Maastricht
Nederland

T: 043 – 363 77 99
E: info@sauterwijnen.nl

Lees ook