Philharmonie zuidnederland

Nieuwe kersttraditie in Limburg

Vrijdag 7 november 2014

Philharmonie zuidnederland start een nieuwe Limburgse kersttraditie. Op zondagmiddag 21 december draagt de philharmonie zuidnederland met een uniek kerstconcert in Theater aan het Vrijthof bij aan de pracht, kracht, geborgenheid en schoonheid van Magisch Maastricht. Een kerstconcert op maat met verhalen in Maastrichts dialect speciaal om de warme kerststemming van nostalgie en samenzijn nog dichter bij te brengen.

Het kerstconcert van de philharmonie zuidnederland start met een gratis voorprogramma om 13.30 uur in de O.L.V. Basiliek Sterre der Zee Maastricht. Het koperblazersensemble Dutch Symphonic Brass zorgt voor de muzikale omlijsting en pastoor Alphons Kurris vertelt een verhaal vol wijsheid, reflectie, troost en verlangen. 

Onder leiding van de Maastrichtse dirigent, organist en componist Hans Leenders begeleidt het orkest het publiek bij het gezamenlijk zingen van de mooiste kerstliederen en omlijst het een meeslepend kerstverhaal in dialect door de Maastrichtse auteur Phil Dumoulin. De muziek past perfect bij de warme geborgenheid van deze muzikale kerstmiddag die alles in zich heeft om een mooie Limburgse familietraditie te worden.

Meer informatie over het programma, aanvang en tickets? Klik dan hier