Nedcar-redder is ondernemer van het jaar

Quote 500 roept Limburger Wim van der Leegte uit tot beste ondernemer

Dinsdag 4 november 2014

Wim van der Leegte, ceo van de VDL-groep waarvan Nedcar onderdeel uitmaakt, is door zijn mede-Quote 500 leden uitgeroepen tot beste ondernemer van Nederland. Dat maakte Quote dinsdag bekend. Van der leegte kreeg 29 procent van de stemmen. De nummer 15 van de Quote-500 lijst was vereerd met de prijs, maar kwam volgens Van der Leegte niet alleen hem toe. "Zonder je medewerkers krijg je zoiets natuurlijk nooit voor elkaar."

Quote-500 lijst
Al eerder vandaag werd bekend dat Henk Stienstra zichzelf nog steeds de rijkste man van Limburg mag noemen. Hij staat op plek 23 in de Quote-500 lijst. De andere Limburgers in de Quote-500 lijst zijn Jaques Lemmens uit Mook (plek 49) en Jan Verhagen uit Roermond (plek 54).

In de Familie 50-lijst spelen ook een paar Limburgse families mee. Het vermogen van Familie Grouwels (plek 19) uit Ulestraten bleef stabiel. Familie Hoogwegt (plek 20), eigenaar van Zuivelhandel Hoogwegt International, kwam op gelijke hoogte met Grouwels (400 miljoen). 

Lees ook