Michelin verrast met Bib Gourmand in Limburg

Rantree, Cucina del Mondo en Uit de Kunst veroveren de felbegeerde Bib Gourmand

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 3 november 2014

Michelin heeft vooruitlopend op de nieuwe gids (met sterren) voor Nederland en België alvast de veranderingen bekendgemaakt voor wat betreft de Bib Gourmand. Die wordt gegeven aan restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding. In de praktijk betekent dat een 3-gangenmenu voor niet meer dan 36 euro.

De Bib Gourmand is bij restaurateurs heel geliefd, omdat deze extra publiek trekt. De fel begeerde Bib Gourmand is nu veroverd door Rantree in Maastricht, Cucina del Mondo in Heerlen en Uit de Kunst in Vijlen. De eerste twee waren min of meer verwacht, de laatste is een mooie verrassing.

Naast winnaars zijn er ook altijd verliezers. Restaurant Sofa in Maastricht speelde de Bib Gourmand kwijt. Zo ook Les Aromes in Wahlwiller, maar dat is logisch, want die zaak is overgenomen en heet nu Infini, met een heel ander concept.

In Belgisch Limburg valt de Bib Gourmand op van restaurant Nano in Hasselt.