Cultuurprijs voor Elbe Stevens

Prins Bernard Cultuurprijs Limburg

Maandag 10 november 2014


Filmmaker Elbe Stevens heeft uit handen van gouverneur Theo Bovens de Prins Bernhard Cultuurprijs Limburg ontvangen, met daarbij een bedrag van 10.000 euro. De jury had vooral waardering voor de wijze waarop Stevens een proces op gang heeft gebracht om in Limburg een eigen, bescheiden filmindustrie te ontwikkelen. Volgens Stevens is Limburg uitermate geschikt als regio om speelfilms op te nemen, gezien de schoonheid van het landschap, de cultuur van het vertellen van mooie verhalen en ook de grensligging.

Een van de sprekers was acteur Derek de Lint die grote waardering heeft voor Elbe Stevens en nu een van de hoofdrollen speelt in de film ‘Musketierscode’, een productie van onder meer Stevens, en die deze maanden worden opgenomen in Limburg. 

Foto's: Frits Widdershoven