1e Michelin-ster voor Sergio Herman in België

Restaurant The Jane

Maandag 24 november 2014

Met zijn nieuwe restaurant The Jane in Antwerpen heeft de Nederlandse chef Sergio Herman zijn eerste Michelin-ster in België behaald. Het restaurant is nog geen jaar open.

Herman sloot een jaar geleden zijn 3-sterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland, om de overstap naar Antwerpen te maken.

In België zijn er geen nieuwe 2 of 3 sterren bijgekomen. In Belgisch Limburg, dat vorig jaar flink wat nieuwe sterren erbij kreeg, bleef het deze keer rustig. De enige verandering is het verlies van de ster voor restaurant Prêt-à-Goûter in Zolder-Bolderberg.

Het Luikse restaurant Héliport won de ster terug, die vorig jaar verloren ging vanwege een volledige vernieuwing van de zaak. De naam is ook veranderd in Héliport Brasserie. Michelin behield dus het vertrouwen in de keuken. 

Lees ook