'Sterren van toen' terug bij Juliana

Opening van het 'Juliana Institute'

Auteur: Jo Cortenraedt
Dinsdag 14 oktober 2014


Bij het voormalige hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg was het eventjes nostalgie van de bovenste plank bij de opening van het ‘Juliana Institute’. Want Juliana is vanaf nu geen restaurant meer (ondanks het 100-jarig bestaan) maar een opleiding voor koks. Een initiatief van Fréderique Stevens, dochter van de voormalige uitbaters Paul en Doris Stevens. In 6 weken tijd kun je hier alle kneepjes van het vak leren van vakmensen.

Bij de opening staken een aantal bekende sterrenkoks die vroeger allemaal bij Juliana hebben gewerkt, nog even de handen uit de mouwen, zoals Toine Hermsen (die 2 sterren kookte bij Juliana), de inmiddels al aardig van een ziekte herstelde Margo Reuten en Hans Snijders.

Het werd een gezellige middag met veel verhalen over ‘weet je nog toen…’

 

Foto’s:  Frits Widdershoven