Gemeente Beek in de Prijzen

Beste internetgemeente van Limburg

Vrijdag 17 oktober 2014

Beek is uitgeroepen tot de gemeente die de economische kansen van het internet het beste benut in de provincie Limburg en daarvoor een eTown Award ontvangt. Deze prijs, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, erkent gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf het beste gebruikt maakt van het internet.

In 2013 liet Google voor het eerst onderzoek doen naar de online kracht van lokale bedrijven. In het onderzoek neemt Google het het meeste aantal webwinkels, het meeste aantal bedrijven dat adverteert met Google AdWords en meeste aantal geregistreerde internet-domeinnamen en gemiddelde up- en downloadsnelheid mee. Google reikt per provincie aan één gemeente een eTown Award uit om zo hun inspanningen op het gebied van online ondernemen te erkennen.