Deze zondag in Limbourgeois

De Beste kok van Oostenrijk en restaurant One in Roermond

Vrijdag 24 oktober 2014

In het programma Limbourgeois a.s. zondagavond op L1 TV twee onderwerpen:

De beste kok van Oostenrijk, Simon Taxacher van hotel-restaurant Rosengarten in Kirchberg, kookte onlangs een bijzondere lunch in restaurant La Source in La Butte aux Bois in Lanaken. Taxacher heeft van Gault Millau 19 punten en 4 mutsen gekregen, vergelijkbaar met 3 Michelin-sterren. De chef van Ralf Berendsen, kookte samen met Taxacher en zijn team.

In restaurant One in Roermond was er een speciale lunch vanwege de bekendmaking dat in april volgend jaar zo’n 300 internationale chefs naar Roermond komen voor hun tweejaarlijkse congres van de Jeunes Restaurateurs d’Europe. Patron Edwin Soumang is initiatiefnemer geweest om dit gezelschap naar Roermond te krijgen. Hij kookte alvast 3 gangen, samen met Jan Marrees van Bretelli en Jeroen Trimbos van Jerôme.