De strijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest

openen unieke Artist-in-Residence serie in Theater Heerlen

Woensdag 10 september 2014

Strijkers Van Het Kon Concertg 1

Komende zaterdag, 13 september, gaat om 20:00 uur het nieuwe theaterseizoen klassiek & opera van Parkstad Limburg Theaters officieel van start. De feestelijke opening is deze keer voorbehouden aan de strijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest is komend seizoen de gedroomde Artist-in Residence van Parkstad Limburg Theaters. Hiermee heeft het theater meteen ook een primeur, want nooit eerder was het orkest bij een Nederlands podium te gast als Artist-in-Residence. We mogen de musici maar liefst vier maal ontvangen: als compleet orkest, met alleen de strijkers, de houtblazers en de roemruchte koperblazers. Een unieke kans voor het publiek, want het biedt de mogelijkheid om ‘het beste orkest van de wereld’ (Gramophone) meermaals te ontmoeten in afzonderlijke delen en zo gedurende het seizoen het orkest in al haar verscheidenheid te kunnen beluisteren. Het volledige orkest is in december te bewonderen onder leiding van maestro Daniele Gatti.


Programma

W.A. Mozart        Fluitkwartet in A
C.P.E. Bach         Sonate in G, 'Hamburgse sonate' voor fluit en harp
H.W. Henze         I sentimenti di Carl Philipp Emanuel Bach; bewerking door Hans Werner                                    Henze van de Freye Fantasie fürs Clavier voor fluit, harp en strijkers
C.P.E. Bach          Kwartet in D voor fluit, altviool, cello en basso continuo
G.P. Telemann    Concert in e, voor blokfluit, flauto traverso, strijkers en basso continuo

Meer informatie op onze website parkstadlimburgtheaters.nl

Tijdens het openingsconcert van de Artist-in-Residence serie zal directeur Bas Schoonderwoerd samen Dhr. Paul Schnabel (bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouworkest) het seizoen officieel openen en samen met alle aanwezigen het glas heffen op een succesvol seizoen.

Klinkende namen uit de internationale muziekwereld zijn komend seizoen te gast in Parkstad Limburg Theaters waaronder o.a. nationale trots violiste Janine Jansen & maestro Jaap van Zweden.