Nieuw distributiecentrum op Trade Park Noord Venlo

Vastgoedbedrijf Prologis gaat fors uitbreiden in Venlo

Dinsdag 26 augustus 2014

Rendering Venlo Dc6 Warehouse

Het bedrijf, dat bedrijfspanden verhuurt, gaat een nieuw distributiecentrum van 36.000 vierkante meter bouwen met de naam DC6 op Trade Park Noord. Begin 2015 moet het nieuwe centrum klaar zijn voor verhuur. 

Op dit moment is Prologis, een toonaangevende eigenaar, verhuurder enontwikkelaar van industrieel vastgoed, eigenaar van vijf volledig verhuurde distributiecentra van in totaal 156.000 vierkante meter.

Volgens het verhuurbedrijf is in heel Zuid-Nederland een schaarste op de markt van moderne distributiecentra. Daar speelt het bedrijf met de uitbreiding op in. Het nieuwe distributiecentrum krijgt een hoogte van 12,2 meter, LED verlichting en een BREEAM duurzaamheidscertificaat. De faciliteit kan worden uitgebreid tot meer dan 70.000 vierkante meter.

Stephan Satijn, wethouder Gemeente Venlo, zegt: “Logistiek is belangrijk voor de economie van Venlo en de regio Noord-Limburg. We zijn dan ook uitermate verheugd met deze ontwikkeling. Met een partner als Prologis die een langetermijnvisie heeft op de markt die past bij die van ons. Kwaliteit en duurzaamheid zijn kenmerken die nieuwe bedrijvigheid voor Venlo zullen aantrekken.”  Volgens zijn collega wethouder Bob Vostermans  van Horst aan de Maas (Regionale Economische Zaken, CDA)  vormt de uitbreiding een bewijs van de optimale vestigingscondities binnen Trade Port Noord. “We zien de belangstelling en de markt aantrekken, dus met deze uitbreiding vormt hopelijk de opmaat tot meer toekomstige vestigingen.”

Richard Elich, directeur van TPN, ziet de komst van het nieuwe distributiecentrum als een bewijs dat de hernieuwing van het predicaat logistieke hotspot nummer 1 voor de regio Venlo-Venray niet is gebaseerd op drijfzand: “De aanwezige infrastructuur, de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van grond en de constructieve medewerking van de betrokken overheden bieden TPN een succesvolle toekomst.”
In de Benelux is Prologis eigenaar van in totaal ruim 1,5 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed per 30 juni 2014.

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!