Hoofdrol Hadewych Minis in film over André Hazes

Donderdag 28 augustus 2014

Hadewych

Hadewych Minis krijgt een hoofdrol in de nieuwe bioscoopfilm over het leven van André Hazes: Bloed, Zweet en Tranen. Hadewych speelt de rol van Rachel Hazes, de vrouw van de volkszanger. Martijn Fischer en de 8-jarige Matheu Hinzen vertolken de rol van de oude en de jonge André Hazes.

Verdere rollen zijn voor Fedja Van Huêt, die in de rol kruipt van Hazes' producer, Eric Corton en Loek Peters als marktkoopman en bodyguard en Marcel Hensema die de rol van Johnny Kraaykamp, die Hazes als kind ontdekte op de Albert Cuypmarkt, op zich neemt. Verder is Raymond Thiry te zien als de vader van Hazes.

De film, die wordt geregisseerd door Diederick Koopal, is vanaf voorjaar 2015 te zien in de Nederlandse bioscopen.