Favourites 25/08

In the spotlight: ABOUT 11

Maandag 25 augustus 2014


Foto's: Ruben Reehorst (www.rubenreehorst.com)

In the spotlight: ABOUT 11

Het jaarlijkse feest van Chapeau Magazine, Chapeau Grande Fête, is altijd weer een heerlijke inluiding van de zomerperiode. In de tuinen van Château Sint Gerlach konden de gasten genieten van culinaire hoogstandjes, mooie muziek en sinds dit jaar ook mode. Hoe kan het ook anders: Chapeau Magazine is anno 2014 mediapartner van diverse succesvolle Limburgse mode events zoals Fashionclash, Mode Maastricht en Stijl Fashion Show.

De ambitieuze groep ABOUT 11 vulde het modeprogramma van Chapeau Grande Fête in. Het is een internationaal team van jonge designers die studeren aan de Maastricht Academy of Fine Arts (MAFAD). “We grijpen zoveel mogelijk kansen aan, willen ervaring opdoen maar ook onze talenten showen.” Ambitieus zijn ze, arrogant totaal niet. Met een flinke dosis motivatie regelden ze die dag samen met het Maastrichtse modellenbureau CJ MODELS alles voor een geslaagde show. Maar voor zo’n prachtlocatie en publiek hadden ze dat er graag voor over.

ABOUT 11 bestaat uit – hoe kan het ook anders – elf studenten. Het collectief bestaat uit Nederlandse en Duitse aanstormende talenten. Ze hopen ooit te kunnen doorbreken zoals de Antwerpse Zes dat ooit deden. Hun belangrijkste doel is om bij iedere show duidelijk te maken dat het gaat om elf verschillende mensen. Allemaal met een eigen visie, droom, mening en stijl. En dat levert een interessant effect op: de creaties variëren van een krachtig wit minimalisme, een clash met materialen tot aan surrealistische ontwerpen. 

Meer weten over ABOUT 11? Surf dan hier naar hun website.