Fashionclash gaat nieuwe internationale samenwerking aan

De Maastrichtse mode-organisatie is neergestreken in Zuid-Afrika

Vrijdag 15 augustus 2014

De Maastrichtse mode-organisatie Fashionclash gaat opnieuw een internationale samenwerking aan. Na landen als Brazilië, Malta, Mauritius en Polen is Fashionclash nu neergestreken in Zuid-Afrika.

Fashionclash1

Nawie Kuiper en Branko Popovic zijn in Kaapstad voor het project 'In Performance, building theater'. Kaapstad is dit jaar World Design Capital en in het kader daarvan wordt een nieuw kindertheater gebouwd.

Het is een project in samenwerking tussen onder meer de architectuurfaculteiten van Aken, Düsseldorf, architecten van P-en-M (Maastricht/Berlijn) en lokale en buitenlandse vrijwilligers. De openingsvoorstelling moet een performance worden van architectuur, textiel en mode.

Fashionclash ontwerpt de kostuums voor de kinderen van dit 'Happy Feet Youth Project' in de wijk Langa in Kaapstad. Ook Jolijn Fiddelaers van IXX Creates (oorspronkelijk uit Susteren) is bij het project betrokken.