UMC+ levert economie bijna 2 miljard op

Ongeveer de helft hiervan komt in Limburg terecht

Auteur: Chapeaumagazine
Woensdag 2 juli 2014

008 Maastricht Health Campus 550X280 Azm

Het Maastrichtse universiteitsziekenhuis levert een bijdrage aan de Nederlandse economie van 1,9 miljard euro. Ongeveer de helft daarvan komt terecht in Limburg.

Acht universitaire medische centra in Nederland hebben dit onderzocht. Het is uitgevoerd door onderzoeksbureau BiGGAR in opdracht van de universiteitsziekenhuizen zelf. In totaal zorgen de ziekenhuizen voor een omzet van ruim 20 miljard euro, en bieden ze werk aan 200.000 mensen.

Uit het onderzoek blijkt dat het UMC+ in Maastricht in heel Nederland bijna 20.000 banen oplevert, waarvan 9400 in Limburg. Dit zijn vooral mensen mensen die dankzij het ziekenhuis werk hebben, zoals schoonmaakpersoneel of medewerkers van bedrijven die onderzoek doen met het ziekenhuis. Hiermee staat Maastricht op de zesde plaats. 

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht levert de grootste bijdrage aan de economie. 

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!