Schutterij Sint Urbanus uit Maasniel wint OLS 2014

Maandag 14 juli 2014

OLS (1)

Schutterij Sint Urbanus uit Maasniel heeft zondag het Oud Limburgs Schuttersfeest 2014 gewonnen. Daarmee gaat d'n Um naar Nederlands-Limburg. 

De twee overgebleven schutterijen (Maasniel en Maasmechelen) maakten zondagochtend op het terrein in Papenhoven-Grevenbicht vanaf 11 uur uit wie de beste was. Na een klein kwartier miste Anja Vranken van Maasmechelen haar derde 'bölke'.  Schutterij Sint Urbanus uit Maasniel bleef vervolgens foutloos. 

Spannend slotweekend
Zaterdagavond besloot de organisatie van het OLS na 29 kavelrondes het kavelen om 20.30 uur te beëindigen, omdat het te donker werd. Op dat moment waren de twee schutterijen uit Maasniel en Maasmechelen nog over van de 75 zestallen die deelnamen.

Door de winst van schutterij Schutterij St. Urbanus wordt het OLS in 2015 gehouden in Maasniel.