Kunstcollectief Vaals exposeert in Abdij Rolduc

werk van diverse kunstenaars te zien van 1 t/m 20 augustus

Donderdag 31 juli 2014

Kunstcollectief Vaals

De eerste weken van augustus wordt in de kruisgangen van Abdij Rolduc werk geëxposeerd van leden van het Kunstcollectief Vaals. Dit is een samenwerkingsverband tussen diverse kunstenaars uit de Euregio Maas-Rijn.

Hoewel achtergronden van de kunstenaars verschillen voor wat betreft leeftijd, opleiding, ervaring en stijl, bestaat de groep uit gelijkgestemde kunstenaars uit de hele regio. Tijdens de expositie in Abdij Rolduc is het werk van meer dan tien verschillende kunstenaars te zien, variërend van krijttekeningen en bewerkte fotografie tot en met impressionistische schilderijen. Het werk van de leden van het Kunstcollectief Vaals is vanaf 1 tot en met 20 augustus dagelijks gratis te bezichtigen in de kruisgangen van Abdij Rolduc.

Stalen sculpturen
Gelijktijdig met de expositie van het kunstenaarscollectief Vaals zijn deze zomer in het binnencarré (= terras) van Abdij Rolduc vijf bijzondere kunstwerken te zien van de Duitse beeldhouwer Peter Sieben uit Erkelenz. Uit grote stalen platen liet hij beelden zagen, die figuren uit opera’s en de grote Duitse sagen voorstellen. Zo zijn Osmn, Sarastro, Odette, Scotus en Brunnhilde te zien. De manshoge werken van Sieben blijven de hele zomer in Abdij Rolduc staan.