Kunstcollectief Vaals exposeert in Abdij Rolduc

werk van diverse kunstenaars te zien van 1 t/m 20 augustus

Donderdag 31 juli 2014

Kunstcollectief Vaals

De eerste weken van augustus wordt in de kruisgangen van Abdij Rolduc werk geëxposeerd van leden van het Kunstcollectief Vaals. Dit is een samenwerkingsverband tussen diverse kunstenaars uit de Euregio Maas-Rijn.

Hoewel achtergronden van de kunstenaars verschillen voor wat betreft leeftijd, opleiding, ervaring en stijl, bestaat de groep uit gelijkgestemde kunstenaars uit de hele regio. Tijdens de expositie in Abdij Rolduc is het werk van meer dan tien verschillende kunstenaars te zien, variërend van krijttekeningen en bewerkte fotografie tot en met impressionistische schilderijen. Het werk van de leden van het Kunstcollectief Vaals is vanaf 1 tot en met 20 augustus dagelijks gratis te bezichtigen in de kruisgangen van Abdij Rolduc.

Stalen sculpturen
Gelijktijdig met de expositie van het kunstenaarscollectief Vaals zijn deze zomer in het binnencarré (= terras) van Abdij Rolduc vijf bijzondere kunstwerken te zien van de Duitse beeldhouwer Peter Sieben uit Erkelenz. Uit grote stalen platen liet hij beelden zagen, die figuren uit opera’s en de grote Duitse sagen voorstellen. Zo zijn Osmn, Sarastro, Odette, Scotus en Brunnhilde te zien. De manshoge werken van Sieben blijven de hele zomer in Abdij Rolduc staan.

 • Magisch Maastricht 2018

  Lees volledig Artikel
  Magisch Maastricht 2018

  Magisch Maastricht 2018

  Kerststad Maastricht op het Vrijthof

 • Jumping Indoor Maastricht 2018

  Lees volledig Artikel
  Jumping Indoor Maastricht 2018

  Jumping Indoor Maastricht 2018

  Topsport tijdens JIM in MECC Maastricht

 • Folie Culinaire

  Lees volledig Artikel
  Folie Culinaire

  Folie Culinaire

  De zesde editie van de exclusieve internationale beurs voor topgastronomie

 • Zangersheide 2018

  Lees volledig Artikel
  Zangersheide 2018

  Zangersheide 2018

  Wedstrijd voor jonge paarden

 • Parkstad culinair

  Lees volledig Artikel
  Parkstad culinair

  Parkstad culinair

  Heerlijk Bourgondisch genieten doe je op Parkstad Culinair!

 • Chasse Patate

  Lees volledig Artikel
  Chasse Patate

  Chasse Patate

  Sportief en culinair genieten in Limburg voor het goede doel.

 • Preuvenemint 2018

  Lees volledig Artikel
  Preuvenemint 2018

  Preuvenemint 2018

  Het grootste eetfestijn van Nederland