Een Belgisch speciaalbieren-café in hartje Maastricht

Belgisch speciaalbieren-café opent zijn deuren in hartje Maastricht

Woensdag 9 juli 2014


Een Belgisch speciaalbieren-café met een knipoog naar vroeger gelegen op een historische locatie in hartje Maastricht.

In de Boschstraat opent “De Gouverneur” een Belgisch speciaalbieren-café zijn deuren. Op deze locatie werd tussen 1848 en 1929 door twee generaties van de familie Marres bier gebrouwen. De bierbrouwerij werd toen ook wel de Valkenbrouwerij genoemd, vanwege de twee uitkijkende valken aan de gevel, die nog steeds in originele staat verkeren. Eigenaar Roel Smeets en zijn vrouw Jolanda hebben daarom juist voor deze unieke locatie gekozen om een Belgisch speciaalbieren-café te openen. Het historische karakter van de locatie vindt je tevens weer terug in het retro interieur van het eetcafé met een knipoog naar vroeger.

“De Gouverneur” biedt een assortiment van 250 uiteenlopende Belgische speciaalbieren en een gastronomische keuken met verse streekproducten. Overdag kun je bij “de Gouverneur” terecht voor een lekkere lunch met typisch Belgische gerechten, waaronder toast “Cannibal”, croque monsieur of de specialiteit van “de Gouverneur” boulettes à la Liègeoise met stroop en bier. ’s Avonds kun je in een ongedwongen sfeer komen genieten van heerlijke “hoppas”, dit zijn kleine gerechtjes, waaronder hapjes bereid met bier en spiesjes van vlees of vis, natuurlijk geserveerd met een lekker speciaalbiertje.

“De Gouverneur” is van maandag t/m donderdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 10.00 uur en op vrijdag vanaf 08.30 uur vanwege de Vrijdagmarkt.

 

Onze menukaart bekijken of meer weten over “de Gouverneur”? Bekijk dan de website: www.degouverneurmaastricht.nl