De Smart service campus in Heerlen

Gericht op slimme dienstverlening die gebruik maakt van digitalisering en mobiele apparatuur

Donderdag 3 juli 2014

Ondertekening

Er is een eerste stap gezet voor een zogeheten smart services campus in Heerlen. Op deze internationale campus is ruimte voor onderwijs, onderzoek en ondernemingen gericht op slimme dienstverlening die gebruik maakt van digitalisering en mobiele apparatuur.

Daarmee willen Universiteit Maastricht, Provincie Limburg en APG de aanwezigheid van innovatie en talent op het gebied van financiële, administratieve en informatieve dienstverlening in de regio vergroten. Smart services zijn volgens hen toekomstbestendig omdat ze beter gebruik maken van (digitale) informatiebronnen.

De partijen hopen een groot aantal nieuwe arbeidsplaatsen te genereren, nieuwe bedrijven naar de regio te trekken en start-ups en spin-offs te stimuleren met de nieuwe campus. Daarbij is het de bedoeling dat op de campus nieuwe opleidingen tot stand komen, en dat mensen er om- en bijgeschoold kunnen worden, gericht op smartservices. Verder wordt er gewerkt aan een expertise- en innovatiecentrum waarin wetenschap en bedrijven samenkomen.

Vooralsnog is er alleen een intentieverklaring getekend. Dit betekend dat er nog niets vast staat. Er is al veel voorwerk gedaan door het Smart Services Hub in Heerlen, maar de plannen voor de campus moeten eerst concreet worden uitgewerkt. De partijen hopen ze nog dit jaar aan te bieden aan het Limburgs parlement.

 • Chapeau Château Fair

  Lees volledig Artikel
  Chapeau Château Fair

  Chapeau Château Fair

  Een unieke lifestylefair

 • Chapeau Cabillaud Haring Party

  Lees volledig Artikel
  Chapeau Cabillaud Haring Party

  Chapeau Cabillaud Haring Party

  Een exclusief businessevenement

 • Lekker Venlo

  Lees volledig Artikel
  Lekker Venlo

  Lekker Venlo

  Kom jij ook proeven?

 • Hammer Series

  Lees volledig Artikel
  Hammer Series

  Hammer Series

  Drie daagse wielerwedstrijd

 • Limburg Leads

  Lees volledig Artikel
  Limburg Leads

  Limburg Leads

  Grenzen verleggen is niet zo moeilijk

 • Amstel Gold Race

  Lees volledig Artikel
  Amstel gold race

  Amstel gold race

  54e editie

 • TEFAF Maastricht

  Lees volledig Artikel
  TEFAF Maastricht

  TEFAF Maastricht

  7,000 years of art history