300 miljoen euro voor Vlaams-Nederlandse samenwerking

De miljoenen zijn bedoeld voor grensoverschrijdende projecten rond innovatie, energie, milieu en arbeidsmarkt.

Woensdag 16 juli 2014

Geld

De komende zeven jaar is ruim 300 miljoen beschikbaar voor Vlaams-Nederlandse projecten.

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de Vlaamse en Nederlandse overheid en de acht betrokken provincies hebben dit beschikbaar gesteld. In Nederland gaat het om de provincies Limburg, Brabant en Zeeland.

De miljoenen zijn bedoeld voor grensoverschrijdende projecten rond innovatie, energie, milieu en arbeidsmarkt.

"Bedrijven krijgen via het samenwerkingsprogramma bijvoorbeeld de ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen en te vermarkten, ook over de grens," zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. "Bovendien stimuleert het programma efficiënt gebruik van hulpbronnen, koolstofarme technologieën en het verbeteren van de aansluiting van aanbod en vraag op de arbeidsmarkt."