Het Koningspaar komt naar Maastricht

Koning en koningin komen naar Maastricht op 30 augustus

Vrijdag 13 juni 2014

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op zaterdag 30 augustus aanwezig bij de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht.

Ook de Duitse bondspresident Joachim Gauck en zijn partner Daniela Schadt komen naar Maastricht. De viering begint met een kunstmodeparade op de Markt. Die is in opdracht van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk ontworpen door kunstenaar Peter George d’Angelino Tap. In het Theater aan het Vrijthof wordt daarna een congres gehouden.

De viering is het vierde nationale evenement in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. De eerdere nationale evenementen waren in Scheveningen, Den Haag en Sint Maarten. Na Maastricht volgt in april 2015 een evenement in Zwolle. De viering wordt in september volgend jaar in Amsterdam afgesloten.