Groei buitenlandse toeristen in Limburg

Duitsers en Vlamingen weten de weg naar Limburg steeds beter te vinden.

Woensdag 25 juni 2014

Dat blijkt uit de toeristische trendrapportage van de provincie Limburg. De groei van het aantal buitenlandse toeristen in Limburg bedraagt 1,7 procent jaarlijks en die stijging zet door.

Profiel
De inwoners van de buurlanden komen naar Limburg om te wandelen, te fietsen, te shoppen of cultuur te snuiven in de stad. Duitse toeristen zijn creatief, zoeken inspiratie en zijn avontuurlijk. Vlaamse toeristen zijn meer levensgenieters die houden van lekker eten en drinken.

Nederlanders
Maar het gros van de toeristen in Limburg komt nog steeds uit eigen land. Limburg blijft na Gelderland de populairste vakantieprovincie voor Nederlanders.

Verschillende toeristen
Zuid-Limburg aan de ene kant en Noord- en Midden-Limburg aan de andere kant trekken een ander soort toeristen. Zuid-Limburg is vooral in trek bij 65-plussers en tweepersoonshuishoudens. Noord- en Midden-Limburg zijn populair bij gezinnen met kinderen die ook op vakantie gaan met familie en vrienden.

Imago
In het rapport is verder vastgesteld dat Limburg van heel Nederland het krachtigste toeristische en culturele imago heeft. Het sterkste punt van de provincie is het aantrekkelijke landschap. Daarnaast worden toeristen aangetrokken door de diverse attracties en de gastvrije aard van Limburgers.

Economie
Limburg telt zo'n 37.000 banen in de sector recreatie en toerisme. In vergelijking met de rest van het land is dat bovengemiddeld veel. De sector is dan ook belangrijk voor de werkgelegenheid.

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!