Fashionclash:

De grote lijnen

Maandag 16 juni 2014


Knallend, draagbaar, optimistisch, krachtig en een snufje futuristisch, zo zouden we de collecties van Fashionclash 2014 ongeveer kunnen samenvatten. Afgelopen vrijdag startte het festival en wat we daar zagen, zullen we even nader toelichten.

16.06.2014, Fotografie: Frits Widdershoven

In de modewereld van Fashionclash is men het dit seizoen enorm eens. Wat we zagen op de catwalks van de verschillende internationale participanten geeft heel kort samengevat vooral blijk van een groot wereldbeeld, van een ode aan de toekomst en van een humoristisch, felgekleurd en luid pleidooi voor optimisme. Van opwaaiende linten om een naakt lijf, grafische prints gebaseerd op de natuur, tot aan geluiddempende slippers aan de voeten. Zien we hier bizar surrealistische ontwerpen of zijn dit de must-haves van het nieuwe mode-tijdperk? Bekijk de fotogalerij en oordeel zelf.