DSM blijft innoveren

DSM blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten

Donderdag 12 juni 2014

DSM blijft investeren in Nederland. Vooral op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten is Nederland en met name Limburg belangrijk. Daarom zal onder andere in de campus Chemelot in Geleen miljoenen worden geïnvesteerd. Dat staat in de toekomstvisie die de multinational vanmiddag presenteert. Daaruit blijkt ook dat het hoofdkantoor van de chemiereus in Heerlen zal blijven.

Universiteiten
Om de innovatie te versterken wil DSM meer gaan samenwerken met universiteiten en andere bedrijven in ons land. Het bedrijf wil ook graag meer gaan produceren in ons land, maar dan moet het rijk maatregelen nemen om de kosten terug te dringen.

Energiekosten
Volgens DSM zijn de energiekosten in ons land veel te hoog vergeleken met andere landen. Ook de lonen zijn aan de hoge kant. Bij DSM werken wereldwijd 24.500 medewerkers. 3000 daarvan werken in Limburg.