UM in top 10 jonge Universiteiten

De Universiteit van Maastricht staat op de 6de plek van jonge universiteiten

Donderdag 1 mei 2014

De Maastrichtse universiteit staat voor het tweede achtereenvolgende jaar in de top tien van beste jonge universiteiten ter wereld. De UM staat op de zesde plaats. Ook vorig jaar werd de zesde plek behaald. De universiteit steeg toen in de ranking en kwam vanaf plek 19. 

De UM scoort vooral op het onderdeel internationale uitstraling, dus het aantal internationale docenten en studenten. Deze lijst is speciaal voor universiteiten die jonger zijn dan vijftig jaar. De onderwijsinstellingen worden beoordeeld op 13 onderdelen. De top-universiteiten zitten op één na in Azië.

Hieronder staat het scoreformulier waarop de Universiteit is beoordeeld. Feit is dat er nog veel te halen valt op het gebied van lesgeven. Bekijk hier het hele rapport.

 

Universiteit Maastricht Beoordeling

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!