Tuindagen van Beervelde

Afgelopen weekend vonden op het grafelijk domein van Beervelde de 51e Tuindagen plaats

Maandag 12 mei 2014


Afgelopen weekend vonden op het grafelijk domein van Beervelde de 51e Tuindagen plaats. Al een kwarteeuw delen graaf Renaud de Kerchove de Denterghem en zijn eega, de Parisienne gravin Valerie Lavault, hun ervaring mert meer dan 200 exposanten uit de groene wereld.

Duizenden bezoekers trotseerden van heinde en verre het weer om deze oudste en grootste tuinbeurs van België te bezoeken. Voor deze editie liet men zich inspireren door het thema 'Brazilië'. Tijdens de beurs legden 3 ploegen studenten een opgelegde tuin aan. En door de vele demonstraties en animatie kreeg het geheel een sterk interactief karakter. Uiteraard ontbraken de nieuwe plantintroducties niet: fuchsia's, clematis en passieflora.
Francine Riez kreeg de koperen gieter als tuinpersoonlijkheid van het jaar. En Jean Vanhoof presenteerde er zijn nieuwste boek: 'Groen in de hoogte'. Chapeau mocht uiteraard niet ontbreken en legde bij de VIP - ontvangst iedereen op de gevoelige plaat. Niet in het minst de Limburgers met groene vingers. Info:www.tuindagen.be
 
tekst en foto's: Jempi Welkenhuyzen