Nieuwe Fles Brand Bier

Een hagelnieuwe fles voor Brand Bier

Donderdag 8 mei 2014

Brand bier voortaan in nieuwe fles. Brand Bierbrouwerij gaat al zijn bierflesjes vervangen. Dat heeft de brouwerij uit Wijlre donderdag bekendgemaakt.

Met de nieuwe flesjes hoopt de Limburgse brouwer marktaandeel terug te veroveren. De bierconsumptie loopt namelijk sinds 1990 terug. De nieuwe fles krijgt een retro-uiterlijk: op het glas zit een opdruk. En in plaats van twee etiketten zit er voortaan nog maar 1 op: alleen op de hals. Daarnaast is de fles anderhalve centimeter hoger dan de gemiddelde bierfles. Voor deze aanpassing heeft Brand vooraf met winkeliers moeten overleggen, omdat de nieuwe kratten en flesjes niet overal in de schappen passen.

Vanwege de aanpassingen die sommige winkels moeten doen, staan de nieuwe flesjes en kratten pas vanaf 15 juli in de winkel.

Tekst: L1

Nieuwe Fles Brand Bier