Heiligdomsvaart Susteren

Van 29 augustus t/m 14 september staat Susteren geheel in het teken van de Heiligdomsvaart

Dinsdag 13 mei 2014

Vanaf 29 augustus t/m 14 september staat Susteren geheel in het teken van de heiligdomsvaart. Dit religieus-culturele evenement rond de grote Reliekenstoet wordt eens in de zeven jaar gehouden. Aan de processie doen meer dan 1000 mensen mee. De organisatie rekent op zo'n 20.000 bezoekers. Naast de historische optocht zijn er een grote openluchtmis en tien toneelvoorstellingen, ook in de buitenlucht.

Al 500 jaar wordt de heiligdomsvaart in Susteren gevierd. Belangrijk onderdeel van de Susterense Heiligdomsvaart is het openluchtspel, dat tien keer naast de imposante Amelberga-basiliek wordt uitgevoerd. Meer dan honderd inwoners uit Susteren nemen aan het spel deel. Het was priester-dichter Jacques Schreurs die in de jaren dertig van de vorig eeuw het spel ‘Weerlicht der Eeuwen’ schreef. Sinds 1937 wordt het spel in Susteren opgevoerd en trekt bijna 10.000 bezoekers.

Jacques Schreurs verzamelde de kleurrijke scherven van de rijke historie van Susteren en voegde ze samen tot een mooi geheel. Het feit dat bijna 75 jaar na de eerste uitvoering het spel nog steeds wordt uitgevoerd geeft de bijzondere culturele betekenis weer. Generatie op generatie zijn bij het spel betrokken en nog steeds is de belangstelling voor het spel enorm.

Voor meer informatie en tickets, klik hier.

 

 • Magisch Maastricht 2018

  Lees volledig Artikel
  Magisch Maastricht 2018

  Magisch Maastricht 2018

  Kerststad Maastricht op het Vrijthof

 • Jumping Indoor Maastricht 2018

  Lees volledig Artikel
  Jumping Indoor Maastricht 2018

  Jumping Indoor Maastricht 2018

  Topsport tijdens JIM in MECC Maastricht

 • Folie Culinaire

  Lees volledig Artikel
  Folie Culinaire

  Folie Culinaire

  De zesde editie van de exclusieve internationale beurs voor topgastronomie

 • Zangersheide 2018

  Lees volledig Artikel
  Zangersheide 2018

  Zangersheide 2018

  Wedstrijd voor jonge paarden

 • Parkstad culinair

  Lees volledig Artikel
  Parkstad culinair

  Parkstad culinair

  Heerlijk Bourgondisch genieten doe je op Parkstad Culinair!

 • Chasse Patate

  Lees volledig Artikel
  Chasse Patate

  Chasse Patate

  Sportief en culinair genieten in Limburg voor het goede doel.

 • Preuvenemint 2018

  Lees volledig Artikel
  Preuvenemint 2018

  Preuvenemint 2018

  Het grootste eetfestijn van Nederland