Galerij Bont & Blauw in Heythuysen

Chileense en Franse kunstenaar in Heythuysen bij Galerij Bont & Blauw

Woensdag 7 mei 2014


In de fraaie galerie Bont en Blauw in Heythuysen werd een expositie geopend met werk van de Chileense kunstenaar Palolo Valdés en de Franse kunstenaar Youri Leroux. Kunst van niveau, zo vonden ook de galeriehouders Nic en Mieke Wilms. Beide kunstenaars waren aanwezig en Valdés gaf terplekke nog hoog op over de Limburgse bronsgieter Jos Custers. „Er is geen betere te vinden, al mijn werk laat ik bij hem maken”, zei de Chileen.

In de galerie hangen de kunstwerken van Leroux en staan ook enkele beelden van Valdés. Buiten in de beeldentuin staan eveneens beelden van de Chileense kunstenaar, samen met beelden van andere kunstenaars. De tentoonstelling duurt nog tot en met 15 juni. Bij de opening werden er uitstekende gerechtjes geserveerd door restaurant One uit Roermond. En de gasten konden ook de nieuwe Jaguar F-Type coupe bewonderen, die door Jaguar Demandt geleverd werd.

Foto's Frits Widdershoven

Lees ook

  • Limbourgeois 06/05

    Limbourgeois 06/05

    Dinsdag 6 mei

    4-sterren Lunch in Lanaken & Galerij Bont & Blauw in Heythuysen 06-05