Burge-Meester-Kok bij Manjefiek

Burgemeesters koken bij Restaurant Manjefiek met streekproducten voor het goede doel

Woensdag 14 mei 2014


“Koken met de Burgemeesters” en SVH Meesterkok Wiel Rekko. Dit jaar waren diverse burgemeesters te gast, om te koken voor het goede doel in hun gemeente, dit doel wordt door de burgemeester zelf bepaalt. Het mooie aan dit project is, dat Restaurant Manjefiek bekijkt, of er mooie streekproducten en producenten 

in deze gemeentes zijn bijv. o.a. wijnproducenten, brouwerijen, groente, fruit en vlees. Door de combinatie zien wij vaak dat er ontzettend veel streekgebonden producten zijn, die niet buiten de grens van hun gemeente komen. Voor te ruiken en te proeven, wat de smaak van Limburg is, wordt dit zoals het hoort, door de burgemeester vertegenwoordigt.

Door het verwerken van streekproducten, zoals kruiden van Frank Radder uit Margraten en het Geuldal zuiglam van Lebouille uit Valkenburg, varken uit Gronsveld en aardbeien van de Zeute Aardbei uit Noorbeek.

De passende wijnen bij de gerechten zullen worden geleverd door Sauter Wijnen. Na afloop komt het spaarvarken op tafel en de burgemeester en zijn gasten doneren hiervoor een bedrag, waarvan een deel aan een door de burgemeester zelf te bepalen goed doel in zijn eigen gemeente wordt gedoneerd.