Boekpresentatie Thiessen Wijnhandel

De geschiedenis van Thiessen Wijnhandel staat mooi beschreven in een nieuw boek

Vrijdag 16 mei 2014


Gisteren, donderdag, werd het boek gepresenteerd over de geschiedenis van Thiessen wijnhandel.

In 1717 begon koopman Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig huis aan de Grote Gracht in Maastricht. Het pand, waarvan de oudste kelders ooit behoorden tot de Maastrichtse vestingwerken, was en is ideaal voor de opslag van wijn. Hier begon de rijke geschiedenis van Thiessen Wijnkoopers.

De laatste telg van de familie Thiessen, Joseph, overleed in 1907. De zaak werd daarna talloze malen verkocht, uitgebreid en gerenoveerd. Thiessen Wijnkoopers bleef groeien en werd in 2003 overgenomen door Moraco, de investeringsmaatschappij van Marcel Mourmans. Een volledige renovatie van winkel, kelders, gevels, kantoren en proeflokalen volgde, zonder dat de authenticiteit van het prachtige stadspand verloren ging. Wijn kiezen, proeven en kopen gebeurt nog steeds in een bijzonder sfeervolle entourage. 

Het 1ste exemplaar van het boek werd in ontvangst genomen door Onno Hoes en Marcel Mourmans.