Sterkere samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen en Nederland

Honderden miljoenen voor een hechtere band tussen Noordrijn-Westfalen en Nederland

Dinsdag 1 april 2014

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen krijgt honderden miljoenen van de Europese Unie om de samenwerking met Nederland en de Duitse deelstaat Nedersaksen aan te halen. De komende jaren heeft Düsseldorf 440 miljoen euro ter bevordering van de grensoverschrijdende coöperatie, de helft daarvan komt uit Brussel.

,,Onze inzet heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu kan de nauwe samenwerking in de Euregio's weer aan vaart winnen'', aldus minister van Economische Zaken Garrelt Duin van Noordrijn-Westfalen. ,,We hebben ervaren dat met heel concrete, kleine projecten grote vooruitgang te boeken is.''

Als voorbeeld noemde Duin dinsdag in lokale Duitse media de harmonisatie van het beroepsonderwijs aan beide zijden van de grens waardoor mensen meer mogelijkheden kregen. De kosten van de projecten worden voor de helft gedragen door Brussel, de rest komt uit Noordrijn-Westfalen, Nederland en Nedersaksen.

Tekst: Limburger.nl 

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!