Passagiersgroei voor Maastricht Aachen Airport

in 2013 zijn er 43% meer passagiers vervoerd dan in 2012

Donderdag 3 april 2014

Maastricht Aachen Airport heeft vorig jaar aanzienlijk meer passagiers vervoerd dan in 2012. Ook werd er iets meer vracht vervoerd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.  In 2012 vlogen iets meer dan 300.000 passagiers vanaf het vliegveld in Beek. Vorig jaar waren dat er bijna 430.000.

De provincie heeft plannen om het vliegveld over te nemen van de huidige eigenaren. Daarmee moet voorkomen worden dat Maastricht Aachen Airport (MAA) failliet gaat en moet sluiten. De bedoeling is wel dat de provincie het vliegveld na twee jaar overdoet aan een marktpartij. Als dat niet lukt, verdwijnt het passagiersvervoer en gaat MAA verder als vrachtvliegveld. Naast de provincie moeten ook een aantal gemeenten investeren in behoud van het vliegveld.

Wat vindt u ervan? Moet de provincie het vliegveld open blijven houden? Reageren kan hieronder.

Bekijk hier alle tweets met de woorden "Maastricht Aachen Airport"

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!