Google Glass huren in Noord-Limburg

Vanaf het najaar kunnen er Google Glasses worden gehuurd voor tochten

Woensdag 16 april 2014

Google Glass voor toeristen. Dat is de primeur van Noord-Limburg en Leudal. Fietsers en wandelaars huren in deze regio de nieuwe high-tech-bril voor een tocht. Vanaf het montuur op hun neus ontvangen ze video’s, foto’s en audio over bijzondere plekken die ze passeren.

Het initiatief komt van Liefde voor Limburg, verantwoordelijk voor de toeristisch-recreatieve promotie van Noord-Limburg en Leudal. Liefdevoorlimburg maakt samen met software-ontwikkelaar Masc een toepassing van Google Glass voor de toeristische branche. Toeristische bedrijven en VVV-agentschappen in Noord-Limburg kunnen Google Glass in het derde kwartaal van dit jaar verhuren aan toeristen en inwoners uit eigen regio. Ongeveer tegelijk als de bril in Nederland op de markt komt.

Directeur Ilse Lender van Liefde voor Limburg zegt: “Google Glass is interessant als een nieuwe manier van beleving. Doordat bezoekers hoogwaardige informatie krijgen, precies als het ze van pas komt. De verhalen achter de mooie gebouwen en bijzondere uitzichten van Noord-Limburg komen tot leven. Fietsers en wandelaars zien de regio door een andere bril. Letterlijk. Dit biedt de toeristische branche fantastische nieuwe mogelijkheden. Daarom zitten we er bovenop.“

Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril, bedienbaar met de eigen stem. Het brilglas dient als computerscherm. Fietsers en wandelaars in Noord-Limburg en Leudal krijgen straks automatisch een melding op de bril als er iets te vertellen valt over een locatie in de buurt. Ze kunnen foto’s of een video bekijken, dan wel een verhaal over de plek beluisteren.

Bekijk hier een filmpje over de werking van de Google Glass.

Lees ook

  • Chapeau 3.0: De Geurvork

    Chapeau 3.0: De Geurvork

    Vrijdag 18 april

    CHAPEAU 3.0 - De blog over trends en ontwikkelingen op het gebied van internet en technologie - "De Geurvork"

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!