Expositie Kunstenaar Armando

Galerie Post Garcia heeft de expositie t/m 4 mei

Dinsdag 15 april 2014


Armando keert langs de weg van het steeds verder abstraheren van figuren en landschappen terug naar monochrome doeken. Een proeve van zijn vitaliteit toont Post Garcia in de galerie met op die plek een twintigtal recente doeken.

Bij het kiezen van werken in Potsdam valt ons oog op een zeer recent helder rood monochroom: 'Het Guggenheim in New York gaat in 2015 een tentoonstelling maken rond Zero-kunst uit de zestiger jaren van de vorige eeuw en ik las dat uw werk daar ook zal hangen". Armando: 'ik vind dat minder interessant, ik was slechts kort bij de Nul-groep betrokken en was bovendien ervoor al bezig met monochrome schilderijen. Weet je dat ik in die tijd zelfs voor de verffabriek Sikkens een kleur rood ontworpen heb?'.