Affordale Art Fair Maastricht

Betaalbare kunst op nieuwe beurs

Vrijdag 4 april 2014


Met de ‘Affordable Art Fair’  in de Timmerfabriek heeft Maastricht er een nieuwe kunstbeurs bij gekregen. Niet te vergelijken met TEFAF, waar de prijzen variëren van een paar duizend euro voor een kunstvoorwerp tot enige tientallen miljoenen. Bij de ‘alternatieve’  kunstbeurs blijft het bedrag altijd onder de 5.000 euro. Het gaat in alle gevallen om werk van nog levende kunstenaars.

Zo’n 60 galeriehouders doen eraan mee, onder wie ook een aantal uit Limburg. Zo staat Post & Garcia er met hun aparte tak ‘Kunstuitleen Maastricht’ en ook galerie Huub Hannen is van de partij. „Ik hoop dat het een succes wordt, want wij kunnen een dergelijk evenement goed gebruiken”, zegt Hannen. „Voor galeries is Maastricht niet zo’n gemakkelijke stad, wellicht kan deze beurs de drempel verlagen.”

Foto’s: Frits Widdershoven  

Lees ook

 • Art Fair Maastricht

  Art Fair Maastricht

  Vrijdag 28 maart

  3 t/m 6 april 2014 extra editie van toegankelijke kunstbeurs

 • Shop-in-Shop concept

  Shop-in-Shop concept

  Woensdag 2 april

  PUUR Maastricht, Hét eerste shop-in-shop leegstand concept in Maastricht.

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!