Het restaureren van kunst is een kunst op zich

Stichting Restauratie Atelier Limburg legt uit hoe het werkt

Vrijdag 14 maart 2014

Een kunstwerk heet met het klimmen der jarren net als de ouder wordende mens meer zorg nodig. Craquelerende en afbladderende verf, scheuren in het schilderdoek of patina als tekenen van ouderdom of zelfs verval. Kunst wordt kortom, oud en gebrekkig. Dat is bij schilderijen net zo het geval als bij sculpturen, wandschilderingen en zelfs bij moderne en cotemporaine kunst. 

Het werkterrein van de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) omvat het hele spectrum aan onderzoek, conservering restauratie en advies voor vrijwel alle vormen van beeldende kunst. De SRAL geldt in Nederland als het grootste en meest internationaal georieënteerde restauratieatelier.

Het gehele artikel is te lezen in onze nieuwe Chapeau. Hier kunt u een abonnement nemen op ons magazine